Afrika en het onbekende

Als ik weer vertrek voor een mogelijke avontuurlijke reis in het onbekende vraagt "men" zich wel eens af: is dit nu verstandig of dom van hem?

Maar zolang alles goed gaat dan ben ik natuurlijk avontuurlijk en verstandig bezig. Maar als het straks een keer fout gaat dan zal ik waarschijnlijk onverantwoordelijk en overmoedig bezig zijn geweest. Zo zal er wel over gesproken worden denk ik.

Voor mezelf ligt dit iets anders. Ik bedenk welke risico's ik aan het nemen ben en accepteer de gevolgen hiervan. Als een leeuw mijn been er af bijt of een akelige mini bacterie in maag mijn immuun systeem overhoop haalt, is dit iets wat ik nu al geaccepteerd heb. Waarschijnlijk zal ik in eerste instantie net zo kwaad en depressief zijn als iemand anders die het zonder deze instelling overkomt. Maar na een paar maanden zal ik aan dit stukje denken, denk ik. Ik weet dat ik zo ben. In Namibië sprak ik met een ex-professionele rugbyspeler. Hij was ongeveer 45 jaar en had werkelijk overal last van (rug, nek, schouder en knie problemen) en kon eigenlijk niet zonder pijnstillers leven. Toen ik hem vroeg of dat het allemaal waard was geweest, zei hij met stralende ogen dat hij het zo weer zou doen. Hij had een tijd gehad dat hij zich 100% in het leven voelde staan. Niet 99% maar 100%.
Dit gevoel heb ik ook tijdens mijn reizen.

image2

Dus ik ben afgelopen week maar afgereisd naar Kenia, Tanzania en Oeganda in Afrika. Mijn fietsroute gaat om het Victoriameer heen en wel met de klok mee. Na 4 dagen fietsen had ik de Kilimanjaro al in het zicht. Behalve de besneeuwde top, jammer genoeg. Want die lag behoorlijk in de wolken. Het kwam gelukkig niet bij me op om deze omhoog te lopen dus ik kon weer gewoon doorfietsen. Ik fiets nu door het land van de Masai met hun prachtige kleding. En de mannen die altijd een stok bij zich hebben omdat dit deel is van de Afrikaanse cultuur. Ik zal de komende weken wel weer een bericht sturen want mijn tocht duurt tot de eerste week van maart. In ieder geval heb ik mijn eerste Afrikaanse dieren al weer langs de kant van de weg zien staan.

Groet, Andries

 

 


Meer mijn Santos en Ik rijders

John Middelberg

John Middelberg

Ik heb deze zomer, in mijn 66e levensjaar, Route 66 gereden op mijn nieuwe Santos 29 travelmaster. Gekocht bij de vakantiefietser in Amsterdam. 

Lees verder

Rob van Loenen

Rob van Loenen

Ik zou er niet graag met een andere fiets rijden, maar een Santos kan het hebben, de camino Via de la Plata van Sevilla naar Santiago de Compostella. De bewegwijzering is er zelfs al op aangepast!

Vriendelijke groet,
Rob van Loenen

Lees verder

A pretty tough bike!

A pretty tough bike!

My bike is pretty tough. So tough in fact that it survived a fall off the side of a Nepalese mountain. Seriously!

Lees verder

Michiel Heuser

Michiel Heuser

Met nog steeds heel veel plezier denk ik terug aan mijn ongelofelijke fietstrip van San Francisco via Yosemite Park, Las Vegas, Zion Park, Bryce Canyon en het ongelofelijke fraaie staircase escalante naar uiteindelijk Phoenix. Mijn Santos Travelmaster 2.8 heeft de 3.448 km. probleemloos verteerd.

Lees verder


Contact
Schillingweg 41
2153 PL Nieuw-Vennep
+31 (0) 252 426 123
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.santosbikes.com
 
           


Vind een dealer
Vind een dealer bij jou in de
buurt en test je favoriete fiets.
 
Stel je fiets samen
Stel je fiets samen en bouw
'm op zoals jij dat wilt.
Eenvoudig.


Aanmelden Nieuwsbrief
Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.

Bedankt voor je aanmelding!