Fietsen met Luisa en Bas

Terwijl ik op een bijzonder simpele Thaise parkeerplek mijn lokaal geteelde bananen en mandarijnen zat op te peuzelen, zag ik een volledig bepakte fiets aankomen.

De bestuurster bleek een klein opdondertje van 29 jaar te zijn en van Duitse origine en ook nog een vrolijke blik in de ogen. Ze is journaliste en had, volgens haar, een paar zware werkjaren achter de rug waarna ze besloot om haar jeugddroom, de wereld om te fietsen, waar te maken. Net als ik was ze op weg naar Singapore.

Luisa was op weg naar een overnachtingsplek die ze had geregeld via Warmshowers. Dit is een leuke wereldwijde app/organisatie speciaal voor toerfietsers. Mensen die iets met fietsen hebben, stellen gratis hun huis of tuin beschikbaar voor fietsers die onderweg zijn. Zo krijgen deze mensen het buitenland in hun eigen huis. Zelf ben ik ook al een aantal jaren lid maar heb nooit gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. Luisa vertelde dat deze mensen het zeker geen probleem zouden vinden als er een tweede fietser mee kwam.

image3

30 km later kwamen we bij een Australiese man en een Thaise vrouw die ons super gastvrij ontvingen. Een douche en een heerlijke maaltijd was ons deel. Luisa kon zelfs binnen slapen en ik sliep buiten in mijn tent. Er bleek ook nog een Russische fietser van rond de 30 jaar te zijn die ook van deze lokatie gebruik maakte. Dit was een man die de fiets alleen maar gebruikte als vervoer van A naar B. Op zich niet zo bijzonder maar hij fietste alleen in de nacht. En dan zo tussen de 150 en 200 km. Wat ik wel weer bijzonder vond. Met deze groep mensen ontstond er een leuk gesprek over allemaal locaties en situaties over de hele wereld.

De volgende dag fietste Paul, via leuke lokale weggetjes, ongeveer 40km met ons mee naar het zuiden. Dit nadat hij ons ook nog een gratis ontbijt had gegeven bij een lokaal eethuisje. Hij had het wel aan tijd, aangezien hij, volgens zijn vrouw, maar 2 tot 3 uur per dag werkte op een drukke dag. Hij had een organisatie van 12 verschillende Thaise reisagentschappen die hij van toeristen voorzag. Later hebben Luisa en ik, nog twee maal gebruik gemaakt van warmshowers waarbij de ene keer de mensen zelf niet eens thuis waren. De tweede keer hadden de mensen de beschikking over een zwembad, met uitzicht. We mochten slapen op de kamer van hun dochter Polly. Super.

image6

Luisa en ik bleken dezelfde route te hebben tot Maleisië en hadden ongeveer hetzelfde fietstempo. Een verbond werd gesloten en we fietsen ongeveer 1200km samen. Luisa was nu 11 maand onderweg op haar wereldreis die haar van Duitsland via Scandinavië en de Transsiberie expres, China, Japan, Vietnam, Cambodja nu naar Thailand bracht.

Het gezamenlijk fietsen ging goed ondanks het feit dat we totaal verschillende manier van reizen hebben. Voor haar tellen veel kilometers maken maken met een zeg maar gierig budget. Deze fietsers ben ik al vaker tegen gekomen en alles moet, of gratis of zo goedkoop mogelijk. Zo had ze bijvoorbeeld de Angkor Wat in Cambodja niet gezien omdat dit te duur was. En dit is toch een geweldige wereld attractie. Een beetje dom zal ik maar zeggen. Ook kwamen we later bij een echt geweldig uitzichtpunt waar ze 0,50€ moest betalen, maar ze deed dit niet.

Hier het 0,50€ uitzicht.

image1


Meer mijn Santos en Ik rijders

Randall Saunders

Randall Saunders

My Santos experience

A bit of background: To give some context to my story I am 38 and have been living in Australia since 2002. Growing up in Texas I was the odd one out being interested in road riding and mountain biking rather than Friday night football. I started using bikes for commuting early on and found it enjoyable but challenging in the states being stuck using roads, always over long distances and never with the right kind of bike.

Lees verder

Séverine en Rutger

Séverine en Rutger

Door een crowdfunding actie van mijn vrienden en familie konden Rutger en ik vorig jaar een santos tandem kopen. Door een progressieve oogziekte kan ik niet meer zelf aan het stuur van auto of fiets.

Lees verder

Niek en Rens

Niek en Rens

Enige tijd geleden ben ik met mijn maat Rens naar Barcelona gefietst vanaf Eindhoven. Wij zijn beiden zeer tevreden over onze travelmasters 2.8 die ons gedurende de 1700 km trip slechts één lekke band en kapotte ketting heeft opgeleverd! En geloof me we hebben heel wat leed gezien bij de medefietsers hahaha...

Lees verder

Martin Pilkes en Sijrike van der Mei

Martin Pilkes en Sijrike van der Mei

Onze eerste tochtje op de nieuwe trekking-lites is de beklimming van de Mt. Ventoux geworden. Wat een heerlijke fietsen!! De stuurtassen zijn er alweer af. Nu een tas op de achterdrager. Het stuurgedrag is zo veel beter.

Lees verder


Contact
Schillingweg 41
2153 PL Nieuw-Vennep
+31 (0) 252 426 123
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.santosbikes.com
 
           


Vind een dealer
Vind een dealer bij jou in de
buurt en test je favoriete fiets.
 
Stel je fiets samen
Stel je fiets samen en bouw
'm op zoals jij dat wilt.
Eenvoudig.


Aanmelden Nieuwsbrief
Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.

Bedankt voor je aanmelding!