• Elbert en Syneke

Chapeau Santos!

Van Ulanbataar fietsen we naar de grens met Kazachstan en terug, 8 weken door onbewoond gebied over onverharde wegen. Als Chengkuai Khan, maar dan op een tweewieler.

Dat onbewoonde blijkt tegen te vallen want overal zie je nomaden met hun Gers. En de verharde wegen beginnen ook rond Ulanbataar op te rukken. Maar na een week fietsen zijn we aan het einde van het asfalt. Het is erg droog dit jaar want het heeft sinds een jaar niet geregend en de steppen beginnen woestijnachtige trekjes te vertonen. Wat in het oog springt is de lage levensstandaard hier en het klimaat dat tamelijk extreem is. Het is of erg heet of behoorlijk koud, met niets ertussenin. Maar het landschap is helemaal wat ik me voorstelde; een uitgestrekt golvend steppe-landschap met hier en daar een witte stip van een Ger of een dorpje zo nu en dan.

We slagen er goed in de geplande 100 km per dag te halen. Natuurlijk is het even wennen, maar na een week krijgen we de smaak goed te pakken. Maar dan slaat het noodlot toe: op een nacht wordt onze tandem gestolen! Daar zitten we dan in de middle of nowhere, met bagage, maar zonder fiets. We weten direct, die zien we nooit meer terug. Later horen we van o.a touroperators dat het stelen van fietsen een plaag in Mongolie begint te worden. Na contact met het thuisfront komen we tot de conclusie dat er niets anders opzit dan terug naar huis te gaan en een andere fiets te regelen. En dan komt het geluk bij het ongeluk te voorschijn. Santos is zo vriendelijk ons binnen 2 weken een nieuwe fiets aan te reiken waar hier normaal 6 weken voor staat. Chapeau Santos!!! Maar nog mooier is dat we de beschikking krijgen over de nieuwste uitvoering van de Santos double Travel tandem. Was onze gestolen tandem prima, de nieuwste versie is "a hell of a lot more Bike". Wat een fantastisch lichtgewicht en stijf frame!! Zelfs met de volle bepakking van 50 kilo kan ik hem nog solo fietsen. En wat loopt hij licht!! Zonder bagage trap ik hem zonder veel moeite naar de 30 km/u.

image1

 

 Contact
Schillingweg 41
2153 PL Nieuw-Vennep
+31 (0) 252 426 123
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.santosbikes.com
 
           


Vind een dealer
Vind een dealer bij jou in de
buurt en test je favoriete fiets.
 
Stel je fiets samen
Stel je fiets samen en bouw
'm op zoals jij dat wilt.
Eenvoudig.


Aanmelden Nieuwsbrief
Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.